ZwijndrechtProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Zwijndrecht  
 Zwijndrecht's Weekblad

zaterdag, 24 maart 2018

Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers!
donderdag, 28 januari 2010
Maak een wereld van verschil! Dat is de slogan waarmee VluchtelingenWerk Zuidvleugel op zoek is naar vrijwilligers. VluchtelingenWerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich op de locaties Zwijndrecht en AZC 's Gravendeel willen inzetten voor vluchtelingen. Het takenpakket varieert van juridische hulp in de asielprocedure tot praktische begeleiding in het wegwijs maken in de samenleving. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de informatiemiddag te bezoeken op woensdag 3 februari om 16.30 uur.

VluchtelingenWerk Zuidvleugel is een diverse organisatie die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. In asielzoekerscentrum 's Gravendeel worden meer dan 400 mensen opgevangen. De vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen deze vluchtelingen door het geven van voorlichting over de asielprocedure en maatschappelijke begeleiding van de cliënt. Als iemand eenmaal een status heeft en in een gemeente gaat wonen, zijn andere vormen van ondersteuning nodig. De vrijwilligers van afdeling Zwijndrecht helpen vluchtelingen o.a. op het gebied van inburgering, sociale voorzieningen, onderwijs en werk.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma, scholing en training aangeboden. Zij werken vanuit een team en krijgen professionele begeleiding. Vrijwilligers hebben recht op een onkostenvergoeding en krijgen via de organisatie een WA- en ongevallenverzekering.
Onze vrijwilligers staan met beide benen in de wereld. Het zijn mensen die zich niet zo snel uit
het veld laten slaan, betrokken maar ook nuchter. Werken voor VluchtelingenWerk Zuidvleugel is dankbaar en uitdagend. Er gaat een wereld voor je open én je maakt een wereld van verschil!

Enthousiast geraakt? Je bent van harte uitgenodigd voor de informatiemiddag op woensdag 3 februari, om 16.30, op het kantoor aan de Kapitein Rietbergenflat 58 te Zwijndrecht. Je kunt je hiervoor opgeven door contact op te nemen met Tineke Stuij (tstuij@vioz.nl of tel. 078-6739641).
Lees verder...


Onderhoud Zwijndrechtsebrug
maandag, 06 juli 2009
Rijkswaterstaat voert van maandag 6 juli 06.00 uur tot maandag 20 juli 06.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug Oude Maas (Stadsbrug Dordrecht/Zwijndrechtsebrug). Hiervoor wordt de brug per rijrichting een week afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens de afsluitingen is er geen busbaan beschikbaar. De bussen maken gebruik van de normale rijbaan.

De werkzaamheden op het voet- en fietspad worden ’s nachts uitgevoerd.
Lees verder...


Verkeer lam door brandende truck in Drechttunnel
maandag, 02 maart 2009
Het verkeer op de A16 richting Rotterdam staat vast door een brand in de Drechttunnel. Niemand is gewond geraakt.
ZWIJNDRECHT

Bij Zwijndrecht raakte rond een uur vanmiddag een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak in brand.

Rookwolken stegen op uit de tunnelbuis, terwijl de brandweer vanaf beide zijden de vlammen bestreed. Het knallen van de banden van de vrachtwagen was duidelijk hoorbaar voor omstanders bij de uitgang van de tunnel.

De brand was snel uit. Personalia van de chauffeur ontbreken nog.

Het verkeer is in beide tunnelbuizen richting het noorden tijdelijk stilgelegd.

Naar Breda toe rijden de auto’s nog, maar wel langzaam.
Lees verder...
Fitness voor iedereen!
zondag, 11 januari 2009
Fitness voor iedereen!
Sinds 31 Maart 2008 heeft de fitnessketen Fit For Free haar deuren in Zwijndrecht geopend! Door middel van de lage abonnementsprijzen en hoogwaardige kwaliteitsapparatuur probeert Fit For Free de Nederlandse bevolking aan het sporten te krijgen.

Door het openen van de nieuwe vestiging te Zwijndrecht, is dit goedkope sporten nu ook Mogelijk geworden voor de inwoners van Zwijndrecht, Ridderkerk, Barendrecht, Heerjansdam en omstreken! Een onbeperkt Fitnessabonnement bij dit centrum kost slechts €15,95 per maand, een voordeelabonnement slechts € 9,95 per maand.

Landelijke Actieweken
Om het sporten bij Fit For Free nog aantrekkelijker te maken zijn er vanaf 2 januari weer de landelijke actieweken. Alle geïnteresseerden die zich voor 18 Januari inschrijven behoeven geen € 25,- inschrijfgeld te voldoen.

Bij Fit For Free is het fijn trainen voor iedereen, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen Jong en oud of dik en dun. Iedereen werkt op zijn eigen manier aan zijn of haar persoonlijke doelstellingen.
Oftewel iedereen is er van harte welkom!
Lees verder...


Frisse Bobs krijgen Blow-Job
vrijdag, 05 december 2008
Utrecht, 7 december

Jonge Bobs die op zaterdag 13 december in uitgaanscentrum The Blue Lagoon in Zwijndrecht zijn, maken kans op een blow-job van de promotiemedewerkers van TeamAlert, een verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Met de actie wil TeamAlert jonge automobilisten stimuleren geen alcohol in het verkeer te gebruiken. Daarom beloont TeamAlert alle Bobs die een keurige 0.0 promille blazen met ‘frisse’ Bob-gadgets.

Feiten:
Naar schatting van het SWOV worden circa 25% van alle verkeersdoden veroorzaakt door alcohol. Het alcoholmisbruik onder de weggebruikers laat een sterke correlatie zien ten aanzien van tijdstip en weekdeel, met als hoogtepunt de vrijdag- en zaterdagnacht. De overgrote meerderheid van de overtreders komt uit een horecagelegenheid (55%). Hierna volgt afspraak met vrienden, kennissen, en/of familie (22%) en eigen huis (11%).

Actie
TeamAlert richt zich met de BobZone op jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die na het uitgaan nog met de auto naar huis moeten. Een ‘Blowjob’-team van 4 tot 6 promotiemedewerkers bemant gedurende de hele avond de BobZone. Bobs kunnen aan het eind van de avond bij de Bob-stand een blaastest (“blowjob”) ondergaan. Nuchtere bestuurders die aan het einde van de avond 0,0 promille blazen, maken kans op tal van Bob-gadgets en mogen op de foto. Deze foto’s zijn terug te vinden op de site van BobZone, www.bobzone.nl.


Over TeamAlert:
Stichting TeamAlert is de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Sinds 2000 zetten de jongeren van TeamAlert zich in om hun leeftijdsgenoten bewust te maken van verkeersveiligheid en van hun kwetsbare positie in het verkeer. Dit doet TeamAlert door het voeren van originele en humoristische campagnes. Het doel daarbij is om het gedrag daadwerkelijk te veranderen, en zo het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Het verkeer vormt onder jongeren namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één.
Deskundig waterschapsbestuur
zondag, 02 november 2008
De Samenwerkende Lokale Partijen komt voor de waterschapsverkiezingen in het waterschapgebied Hollandse Delta uit met lijst 12. De kandidaten van de SLP voor het bestuur van het waterschap Hollandse Delta beschikken over ruime kennis van waterbeheersing én bestuurlijke ervaring. Mensen die met beide benen op de grond staan, ook na de verkiezingen het contact met kiezers onderhouden en de website up to date houden. Meer specifieke informatie over onze kandidaten is te vinden op de website www.samenwerkendelokalepartijen.nl
Lees verder...


DRONKEN MAN IN HET WATER
dinsdag, 15 juli 2008
ZWIJNDRECHT – Een onder invloed van alcohol verkerende man is maandagmiddag 14 juli in het water gevallen op de Burg. Pijl Hogeweglaan nabij de rotonde. Omstanders haalden de 44-jarige man uit Zwijndrecht uit het water waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Na controle door ambulancepersoneel werd hij thuisgebracht door de politie.
Lees verder...


Vrouw (74) mept overvallers (13) weg
maandag, 07 juli 2008
ZWIJNDRECHT - Twee jonge overvallers van ongeveer 13 jaar oud zijn van een koude kermis thuisgekomen toen ze een 74-jarige vrouw wilden overvallen op de Laan van Walburg in Zwijndrecht.

De jongens kwamen met een mes op haar af en eisten geld, maar de vrouw liet zich niet uit het veld slaan en zei dat de jongens het geld zelf maar uit haar schoudertas moesten pakken.

Daarna haalde ze uit met haar tas voor een rake klap.

Een van de overvallers werd vol op zijn neus geraakt en zijn hele gezicht zat onder het bloed. De vrouw vroeg daarna aan zijn ’vriendje’ of hij ook nog klappen wilde hebben. Beide overvallers dropen af en gingen er vervolgens als een haas vandoor.

De vrouw meldde het incident donderdag bij de politie, maar zij wil per se geen aangifte doen. ,,De jongens hebben hun lesje wel geleerd,’’ zei zij.

De politie onderzoekt het voorval.
Lees verder...


AGENTEN ZIEN DIEFSTAL FIETS
zondag, 22 juni 2008
ZWIJNDRECHT – In verband met regelmatige fietsendiefstallen rond het NS station in Zwijndrecht surveilleerden agenten op vrijdagavond 20 juni op de Westelijke Parallelweg. Ze zagen bij het station een meisje een fiets meenemen die niet op slot stond. Het meisje keek een aantal keren om zich heen en wachtte tot de kust veilig was. Daarop fietste ze richting de Tollenstraat. De agenten vertrouwden het niet en hielden het meisje staande. Ze verklaarde dat de fiets niet van haar was en werd aangehouden. Het 15-jarige meisje vertelde op het politiebureau dat haar eigen fiets twee lekke banden had en ze na een zoektocht naar een fietspomp besloot andermans fiets mee te nemen. Na verhoor is ze heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.
Lees verder... 1  


  Word ook verslaggever m/v  
  TIP: Ook u kunt verslaggever m/v worden.
Klik hier om een nieuwsbericht te plaatsen !

Als u een overzichtelijke lijst met berichten wilt zien, klik dan hier.
 
     
  Navigatie