SliedrechtProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Sliedrecht  
 Sliedrecht's Weekblad

zaterdag, 24 maart 2018

Mark Rutte VVD bezoekt Alblasserdam
dinsdag, 03 april 2012
Minister-president en VVD-leider Mark Rutte brengt op woensdagavond 11 april een bezoek aan Alblasserdam. Eerder die dag is Rutte aanwezig bij de VVD Kamercentrale Dordrecht.

De Kamercentrale organiseert die avond een openbaar politiek café in Alblasserdam om inwoners vanuit de regio kennis te laten maken met de VVD-leider en om met de minister-president in gesprek te gaan over het kabinetsbeleid en andere actuele thema's.

Het politiek café vindt plaats in cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 te Alblasserdam. De aanvang is om 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. De toegang is gratis en open voor iedere geďnteresseerde.
Lees verder...


Vlucht mislukt
woensdag, 14 mei 2008
Sliedrecht • Een 39-jarige man uit Venlo is na een vluchtpoging toch aangehouden. Bij de politie kwam op zaterdagavond 10 mei 2008 de melding van een verdachte situatie bij de parkeerplaats van de begraafplaats op de hoek van de Stationsweg met de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Daar stond een auto met hierin een man die mogelijk drugs bij zich had.

Agenten gingen naar de parkeerplaats en zagen inderdaad de auto. De man hierin startte direct zijn auto en probeerde weg te rijden. Zijn auto raakte hierbij onder andere een politiewagen en een stoep. Verder reed de verdachte op agenten in waarvan er een zichzelf genoodzaakt voelde te schieten op een van de banden van de auto. Toch zag de 39-jarige man kans weg te rijden met hoge snelheid de Jan Steenstraat in. Kort hierna vonden agenten de lege auto op de Van Goghstraat. Met hulp van getuigen hielden politiemensen de verdachte aan bij een horecagelegenheid aan de Merwestraat. De auto waarin de 39-jarige man reed stond gesignaleerd als gestolen.
Lees verder...


VIER KEER RIJBEWIJS KWIJT
maandag, 14 april 2008
SLIEDRECHT/GORINCHEM – Tijdens surveillance met de videosurveillanceauto hebben politieagenten van vier bestuurders het rijbewijs ingevorderd wegens forse overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op zondag 13 april 2008. Terhoogte van Sliedrecht werd een 27-jarige man uit Gorinchem betrapt toen hij met zijn personenauto met een snelheid van 170 km/uur over de Rijksweg A15 reed terwijl daar 120 km/uur is toegestaan. In Gorinchem werden drie motorrijders betrapt toen zij met een snelheid van 135 km/uur komende vanuit de Rijksweg over de Banneweg richting Gorinchem reden terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Ook van deze bestuurders, een 27-jarige man uit Utrecht, een 37-jarige man uit Lexmond en een 27-jarige man uit Schoonrewoerd, werd het rijbewijs ingevorderd.
Lees verder...


DIEFSTAL DRANK EN VERNIELING
dinsdag, 25 maart 2008
SLIEDRECHT – Drie jongens van 15 en 2 keer 16 jaar uit Sliedrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal drank en vernieling. Dit gebeurde op maandagavond 24 maart 2008 omstreeks 19.45 uur bij een bedrijf aan de Merwestraat. Politieagenten kregen een melding om te gaan naar een leegstaand bedrijfspand aan de Gantelweg omdat er een meisje onwel was geworden. Het 16-jarige meisje uit Sliedrecht bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd in coma per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Daar bleek dat zij een alcoholpromillage had van 2,7. Eén van de 16-jarige jongens was daar ter plaatse. In het pand troffen de agenten lege en volle bierflesjes en een stukgegooide wodkafles aan. De jongen verklaarde dat hij de drank had gevonden. Na onderzoek bleek dat de drank was gestolen uit het bedrijf aan de Merwestraat. Ook waren in het pand de nodige vernielingen aangericht. Daarop werden de 15-jarige en 16-jarige jongens thuis opgehaald en aangehouden. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het meisje kon nog niet worden verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Lees verder...
DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VERDACHTE
donderdag, 20 maart 2008
DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VERDACHTE SITUATIE IN HAVIKSTRAAT

SLIEDRECHT – De politie heeft dinsdagmiddag 18 maart drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Dordrecht en twee mannen van 30 en 32 jaar uit Antwerpen. De politie zag in de Havikstraat een verdacht persoon over de galerij van de flat lopen. Hij was druk aan het bellen, keek zoekend om zich heen en had spullen bij zich. Op een gegeven moment kwam er een auto aanrijden, waarna de verdachte man op de galerij naar beneden kwam en spullen aan de bestuurder gaf. Vervolgens liep de verdachte weer via de noodtrap de galerij op en keek bij diverse woningen naar binnen. Ook ging hij naar andere verdiepingen van de flat waar hij ook diverse woningen begluurde. De agenten volgden de verdachte situatie nauwgezet en zagen hoe de man later de flat verliet en op de Valkweg bij de eerder verschenen auto instapte. De dienders schakelden daarop collega’s in wat leidde tot een korte achtervolging door Sliedrecht en uiteindelijk eindigde op de Rembrandtlaan. Twee inzittenden – de 23-jarige Dordtenaar en de 32-jarige man uit Antwerpen – werden aangehouden. In de auto vond de politie diverse inbrekersgereedschappen, een gestolen laptop en diverse audioapparatuur. De derde 30-jarige verdachte was te voet gevlucht maar werd na een zoektocht door het centrum van Sliedrecht gevonden en aangehouden op het Burg. Winklerplein. De gestolen laptop bleek te zijn van een bewoonster in de flat in de Havikstraat. Zij kwam er ’s middags achter dat onbekenden in haar woning waren geweest. Naast de laptop werden in haar huis ook parfum, een spaarpot, een digitale camera en een telefoon gestolen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. Indien er bij meer mensen in de Havikstraat is ingebroken, worden zij verzocht dit aan de politie te melden en aangifte te doen.
Lees verder...


DRONKEN RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
maandag, 10 maart 2008
SLIEDRECHT- Een 21-jarige man uit Sliedrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 maart aangehouden. Dit gebeurde aan de Molendijk in Sliedrecht. Agenten lieten de bestuurder blazen omdat hij over de weg slingerde. De ademtest wees uit dat hij behoorlijk wat op had. Hij blies 1,4 promille (625 ugl). Het rijbewijs van de man zou normaal gesproken worden ingevorderd. Hij bleek echter nog niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politieagenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Er zal proces verbaal worden opgemaakt.
Lees verder...


VIJF AUTO’S BOTSEN OP A15
donderdag, 06 maart 2008
SLIEDRECHT – Op de A15 ter hoogte van Sliedrecht zijn dinsdagmorgen 4 maart rond 08.25 uur vijf auto’s op elkaar gebotst. Een 52-jarige man uit Huissen reed over de A15 in de richting van Rotterdam. Hij zag te laat dat het verkeer voor hem remde. Hierdoor botsten vijf voertuigen op elkaar. Drie voertuigen werden weggesleept. Een van de bestuurders –een 36-jarige vrouw uit Gorinchem - raakte licht gewond. Ze had nekklachten en pijn in haar knie. Ambulancepersoneel onderzocht haar maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De overige bestuurders zijn erg geschrokken, sommige auto’s liepen aanzienlijke schade op.
Lees verder...
UIT DE BOCHT GEVLOGEN
maandag, 03 maart 2008
SLIEDRECHT – Een 28-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 2 maart op de Baanhoek met zijn auto uit de bocht gevlogen. De man reed vanuit Sliedrecht richting Papendrecht, schrok van een in de bocht aankomende tegenligger en kon zijn auto door het natte wegdek niet meer onder controle houden. De auto kwam op de linkerzijkant tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Toen de politie ter plaatse kwam bleek uit de blaastest dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur was gestapt. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,2 promille (520 ugl) blies. De politie maakt proces-verbaal op.
Lees verder...


VALS BRIEFJE VAN 50 EURO
vrijdag, 29 februari 2008
SLIEDRECHT – De politie heeft op donderdagmorgen 28 februari een 24-jarige Poolse vrouw woonachtig in Utrecht aangehouden in Sliedrecht. Ze betaalde in een dierenspeciaalzaak aan de Rembrandtlaan met een vals biljet van 50 euro. De medewerkster in de winkel kreeg dit in de gaten en ging de vrouw achterna. In de Vermeerstraat werd de vluchtende Poolse in de kraag gevat en de politie ingeschakeld. Die nam haar mee naar het politiebureau. Het valse geld is in beslaggenomen voor onderzoek. Na verhoor is de vrouw donderdagmiddag weer heengezonden. Ze heeft een dagvaarding gekregen en moet zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.
Lees verder... 1  


  Word ook verslaggever m/v  
  TIP: Ook u kunt verslaggever m/v worden.
Klik hier om een nieuwsbericht te plaatsen !

Als u een overzichtelijke lijst met berichten wilt zien, klik dan hier.
 
     
  Navigatie