RotterdamProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Rotterdam  
 Rotterdam's Weekblad

zaterdag, 24 maart 2018

VERBEEK LIGT ERUIT
woensdag, 14 januari 2009
ROTTERDAM - Feyenoord heeft trainer Gertjan Verbeek (46) ontslagen. Reden voor zijn gedwongen vertrek is de slechte relatie met de spelersgroep en de tegenvallende resultaten in de eerst helft van de competitie. Verbeek was in Rotterdam pas aan zijn eerste seizoen bezig. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gisteren hoopte de oefenmeester nog met de club uit de havenstad de weg omhoog in te slaan. Dat bleek dus een illusie.

Verbeek verloor met Feyenoord dit seizoen in zeventien competitieduels maar liefst acht keer. In totaal behaalden de Rotterdammers slechts negentien punten en is daardoor terug te vinden op de teleurstellende twaalfde plek. Ook Europees wist Feyenoord geen potten te breken. De club werd in de groepsfase van de UEFA Cup kansloos uitgeschakeld.

Feyenoord hervat vrijdag de competitie met de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Wie dan als trainer voor de groep staat, is nog onduidelijk.
Lees verder...


Infoavond funderingsproblematiek
vrijdag, 21 november 2008
Het bestuur van de Belangen Vereniging Funderings Problematiek Rotterdam (BVFP-Rotterdam) organiseert op woensdagavond 10 december een infoavond in de Laurenskerk. Aanvang 20.00 uur
Omdat een groot aantal woningen gebouwd voor 1970 funderingsproblemen vertonen, vooral die van voor de oorlog is de BVFP-Rotterdam opgericht. Paalrot, palenpest en wegzakkende woningen met een fundering op staal. Grondwateronderlast en grondwateroverlast. Dat allemaal door oorzaken waarvoor de overheid in grote mate verantwoordelijk is en intussen ook aansprakelijk is gesteld. Op de avond zal door de voorzitter ing. Ad van Wensen uitgelegd worden wat de oorzaken zijn, wat de BVFP-Rotterdam wil en waarom u lid zou moeten worden. Daaropvolgend zal Dr. René Klaassen van de Stichting Hout Research uit
Wageningen vertellen wat schimmelaantasting is en wat bacteriële aantasting is bij houten funderingspalen. Mevrouw Drs Corrine Oudijk van het gemeentelijk funderingsloket zal kort toelichten wat de Gemeente Rotterdam wil doen om de gedupeerde eigenaren bij te staan. We rekenen op een volle kerk, neem uw buren mee. Voor meer informatie zie onze website http://www.funderingrotterdam.nl
10 december inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur Toegang gratis. Nadere info: informatie@funderingrotterdam.nl
Lees verder...


Deskundig waterschapsbestuur
zondag, 02 november 2008
De Samenwerkende Lokale Partijen met lijst 12 komt voor de waterschapsverkiezingen in het waterschapgebied Hollandse Delta uit met lijst 12. De kandidaten van de SLP voor het bestuur van het waterschap Hollandse Delta beschikken over ruime kennis van waterbeheersing én bestuurlijke ervaring. Mensen die met beide benen op de grond staan, ook na de verkiezingen het contact met kiezers onderhouden en de website up to date houden. Meer specifieke informatie over onze kandidaten is te vinden op de website www.samenwerkendelokalepartijen.nl
Lees verder...
Funderingsparagraaf in koopcontracten
maandag, 04 augustus 2008
Kopers van een huis weten eigenlijk niet wat de kwaliteit is van de fundering. De verkopende partij geeft de gegevens daarover vaak niet graag prijs. Dat kan tot nare financiële drama’s leiden. De Stichting Platform Fundering Nederland vindt dat er altijd een speciale paragraaf moet worden opgenomen in het koopcontract. Samen met juristen en makelaars heeft de stichting inmiddels zo’n paragraaf opgesteld, zodat de nieuwe eigenaar weet of het huis op goede funderingen staat, ..of niet.

Een probleem is dat de koper met de hypotheek op zijn nieuwe woning meestal hoge maandelijkse lasten heeft, waardoor het onmogelijk is daar bovenop een tweede lening voor funderingsherstel (gemiddeld € 65.000) er bij te hebben. Nog erger is het als het huis in een bouwblok staat, zodat de funderingsherstel alleen zinvol is indien bij alle huizen tegelijk het herstel wordt uitgevoerd. Soms zijn er enkele bewoners die dat tegenhouden en dan staat het duur gekochte pand jarenlang te verzakken. De waarde van de gekochte woning keldert.

Met de SPFN-brochure: “Waar let ik op bij het (ver)kopen van een woning?”, zit een voorbeeld van funderingsparagraaf, om op te nemen in het koopcontract. Deze is juridisch getoetst op verzoek van onze leden, en ook van (ver)kopers, makelaars en notarissen.

Verkopers hebben een informatieplicht, kopers een onderzoeksplicht. Veel gemeenten ontkennen mogelijke funderingsproblemen en geven lang niet de nodige informatie.

Ons advies: Neem genoeg tijd voor onderzoek en neem een funderingsparagraaf op in het koopcontract. Dat voorkomt problemen!

Vraag de publicatie op bij informatie@funderingrotterdam.nl
Lees verder...


Gedeeltelijk afsluiting Van Brienenoordbrug
vrijdag, 25 juli 2008
A16 Van Brienenoordbrug

Wanneer: van vrijdag 25 juli 21.00 uur tot en met donderdag 31 juli 05.00 uur
Wat: De hoofdrijbaan van de A16 is tussen de knooppunten Ridderkerk-Noord en Terbregseplein richting Rotterdam afgesloten. De parallelbaan en de op- en afritten blijven open. Doorgaand verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A15, A4 en A20.
Lees verder...


Dode bij schietpartij in Rotterdam
maandag, 18 februari 2008
ROTTERDAM - Bij een schietpartij aan de Buitenbassinweg in Rotterdam is maandagmiddag een dode gevallen. De politie sluit niet uit dat relatieproblemen de oorzaak van het incident zijn geweest.

De schietpartij had kort na twee uur plaats. Of het slachtoffer een man of een vrouw is, is nog niet duidelijk volgens een woordvoerster van de politie. Evenmin is bekend of er iemand is aangehouden. De straat is afgezet voor onderzoek.

(ANP)
Lees verder...


VNG dupeert paalrotgedupeerden
maandag, 17 december 2007
Den haag - Gemeenten krijgen vanaf 1 januari 2008 andere bevoegdheden ten aanzien van de grondwaterstand. Dat staat in een nieuwe richtlijn van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dat is zeer nadelig voor de honderdduizenden Nederlandse huishoudens die kampen met verzakkende woningen. De Stichting Platform Fundering Nederland (SPFN) reageert fel op de uitgifte van een nieuwe richtlijn. SPFN-voorzitter Ing. Ad van Wensen: ''Het is een bekend trucje. Alleen bij de rechter kunnen de mensen nog hun gelijk halen. Door ze voor duizenden euro's op proceskosten te jagen willen de gemeenten hun verantwoordelijkheid ontlopen. Dat vertraagt alles. Elke maand komen er tientallen soms honderden gedupeerde huizenbezitters bij. Hun woningen staan op kapotte funderingen.''
Lees verder op www.platformfundering.nl onder nieuws
Lees verder...
Feyenoord in achtste finale tegen Deurne
vrijdag, 02 november 2007
RIJSWIJK - Roy Makaay heeft donderdagavond de loting verricht voor de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker. De oud-international, die met een hattrick in de eerste helft persoonlijk FC Groningen uitschakelde, liet voor Feyenoord amateurclub Deurne als volgende tegenstander uit de koker rollen.
De topper half januari is NAC Breda - Ajax. Onder de laatste zestien zijn zeven eredivisieclubs en twee vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal. Ook Jong Heerenveen is nog in de strijd na de verrassende zege bij ADO Den Haag. Met Quick Boys in januari als opponent is voor de Friese talenten een plek in de kwartfinale een reëel uitzicht.
Het resultaat van de loting: RKC Waalwijk - Haarlem, NAC Breda - Ajax, Deurne - Feyenoord, Heracles Almelo - FC Den Bosch, FC Dordrecht - AGOVV, Roda JC - Excelsior, NEC - FC Zwolle, Quick Boys - Jong Heerenveen. De duels zijn op 15, 16 of 17 januari 2008.
Lees verder...


BERT VAN MARWIJK NIEUWE TRAINER FEYENOORD
vrijdag, 15 juni 2007
Bert van Marwijk is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De 55-jarige trainer tekent een contract dat hem voor twee jaar aan de club verbindt. Feyenoord en Van Marwijk startten twee weken geleden de gesprekken over de functie van hoofdtrainer. Die verliepen van begin af aan positief en mondden uiteindelijk uit in een definitieve overeenstemming. De trainer wordt aanstaande maandag om 13:00 uur officieel gepresenteerd in De Kuip.

Van Marwijk begint op zaterdag 7 juli aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van de Rotterdamse club. Tussen 2000 en 2004 stond de Deventenaar al voor de groep. In 2002 won hij met Feyenoord de UEFA Cup. Van Marwijk werd daarmee de langstzittende trainer van Feyenoord ooit.
Lees verder... 1  


  Word ook verslaggever m/v  
  TIP: Ook u kunt verslaggever m/v worden.
Klik hier om een nieuwsbericht te plaatsen !

Als u een overzichtelijke lijst met berichten wilt zien, klik dan hier.
 
     
  Navigatie