LeerdamProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Leerdam  
 Leerdam's Weekblad

zaterdag, 24 maart 2018

Voorjaarsfair Lentiade
maandag, 22 oktober 2012
Beleef de Lentiade!
Drie dagen wandelen, shoppen en genieten van landelijke snuisterijen van vrijdag 5 t/m zondag 7 april 2013 tijdens de Lentiade, de voorjaarsfair voor de hele familie. De lifestyle fair vindt plaats in het Lingebos te Vuren, direct gelegen aan de A15 tussen glasstad Leerdam en vestingstad Gorinchem.

In het 100-jaar oude bos staat een mix van proeven, beleven, shoppen, landelijk leven en genieten centraal. Een must voor bezoekers en natuurliefhebbers met voorjaarskriebels. De leukste bedrijven presenteren zich met culinaire lekkernijen, hebbedingen voor interieur en tuin, mode, kunst, sieraden en alles wat het leven leuk maakt!

Spectaculaire roofvogelshows, inspirerende kunst- en natuurwandelingen en geurende bloesems in het bos verhogen de lentesfeer. Voor de (klein) kinderen zijn er ondermeer workshops, een speelbos en een kinderboerderij met knuffeldieren. Natuurliefhebbers kunnen naar hartenlust vele kilometers wandelen en fietsen in het bos. Er is ook een Geocach route in het Lingebos uitgezet voor de echte GPS-fanaat. U bent van harte welkom om een gezellig dagje Lentiade te beleven. Info: www.lentiade.nl
Lees verder...


Circus is liefde in Leerdam
donderdag, 31 maart 2011
CIRCUS IS LIEFDE in Soest!

Het beroemde Freiwalds Menagerie Circus komt met haar gloednieuwe circusproductie circus is liefde naar Leerdam. Het liefdevolle circusprogramma met olifanten, zebra's, kamelen, lama's, paarden en een internationale cast van circussterren strijkt van 21 t/m 25 April neer op het bovendijksparkeerterrein in de lingedijk.

Een hartverwarmend Circusspektakel

''Liefde'', dat is het thema waarmee het Freiwalds Menagerie Circus dit jaar het Nederlandse circuspubliek vermaakt. Circus en liefde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In allerlei films, televisieseries en boeken met het circus als setting komt liefde voor. Wie word hier nu niet verliefd op het circus.

In de hartverwarmende show presenteert de familie Freiwald hun diverse dierenacts, uiteraard met veel liefde en geduld ingestudeerd en dat kan je zien. Liefde kan je de adem benemen, net als de sensationele luchtacts van Anita Joo uit Hongarije. Direct onder de circuskoepel haalt zij diverse stunts uit welke aan het onmogelijke grenzen.


Clown Erico uit Nederland tovert vol passie bij het publiek een glimlach op het gezicht. Buba. Deze olifantendame, bekend van de jeugdfilm Knetter, Liefde tussen mens en dier in optima forma.

Het Freiwalds Menagerie Circus is een sfeervol en betaalbaar circus. voor de gehele familie. Er zijn voorstellingen op donderdag 21 April om 16.15 en 19.00 uur, vrijdag 22 April om 16.15 en 19.00 uur, zaterdag 23April om 15.00 en 19.00 uur, zondag 24 April om 13.00 en 16.00 uur en maandag 25 April om 14.00 uur.

Reserveren per telefoon kan tussen 11.00 en 13.00 uur via 06 420 29 659. Reserveren per internet kan via www.menagerie-circus.nl. De entreeprijzen liggen tussen de ?10,- en ?20,-. De circuskassa is een half uur voor het begin van iedere show geopend.

Op Zaterdag 23 April is er een opendag van 11.00 t/m 13.00 uur.

Freiwalds Menagerie Circus,
Circus dat met liefde gemaakt wordt.
Lees verder...


KWF Kankerbestrijding ontvangt gift van Leerdammer
maandag, 11 oktober 2010
Leerdam ? Op vrijdag 8 oktober maakt Mondial R. Vlot & Zn Verhuizingen KWF Kankerbestrijding en Teus de Wit blij. De Leerdammer is de ?gelukkige? geworden van de actie ?Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen? van het verhuisbedrijf gevestigd in Sliedrecht. Hij ontving twee maal 450 euro. Voor hemzelf ?n een goed doel.
O
nlangs verhuisde Mondial R. Vlot & Zn Verhuizingen Teus de Wit binnen Leerdam. Aan Teus de Wit werd gevraagd welk goed doel 450 euro verdient. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met kanker, KWF bouwt aan een wereld zonder deze vreselijke ziekte.
Zelf ontving hij ook een cheque die hij mag besteden om zijn nieuwe woning op te leuken. Nel Niks nam de cheque namens KWF Kankerbestrijding in ontvangst.

Landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, Mondial Movers, waarin Mondial R. Vlot & Zn Verhuizingen deelneemt, zal in 2010 dertig maal een klant en een goed doel in het zonnetje zetten. Bijzonder is dat achter bijna elke ?goede doelen keuze? een verhaal schuil gaat. Het sponsorbeleid wordt door deze actie ook door onze klanten gedragen.

Mondial R.Vlot & Zn Verhuizingen, onderdeel van het samenwerkingsverband Mondial Movers, is een Erkende Verhuizer en bestaat al sinds 1896. Vanuit het hoofdkantoor in Sliedrecht - er zijn ook kantoren in Capelle aan den IJssel, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam, worden particuliere en bedrijfsverhuizingen geregeld, internationaal en nationaal. Ook verzorgt het verhuisbedrijf voor bedrijven en particulieren de inboedelopslag.

Fotobijschrift v. r. n. l. : Jan-Wouter Vlot (Mondial R. Vlot & Zn Verhuizingen, mevr. en dhr. de Wit, Nel Niks, Koby Meijdam (KWF Kankerbestrijding)
Lees verder...
Nieuwe locatie, Nieuwe naam!
woensdag, 03 februari 2010
Steunpunt vrijwilligerswerk Leerdam is verhuisd. Vanaf heden is het steunpunt niet meer te vinden bij Freework, maar op de nieuwe locatie bij de Stichting Welzijn in de Poort van West op het Meesplein.

Niet alleen de verhuizing brengt veranderingen met zich mee ook vindt er een kleine naamswijziging voor het steunpunt. Vanaf heden gaar het Steunpunt Vrijwilligers Werk Leerdam verder onder de naam:


Vrijwilligers Informatie Punt

Ofwel het VIP. Het VIP is voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers hét adres voor informatie, advies, werving en bemiddeling. Een centraal en goed toegankelijk informatiepunt. Ook draagt het VIP vanaf heden de rol van stagemakelaar op zich. Leerlingen van het voortgezet onderwijs die de verplichting hebben een maatschappelijke stage te lopen, zijn bij het VIP aan het juiste adres.

Meer informatie over het VIP vindt u op de website van de Stichting Welzijn (www.stichtingwelzijn.nu of per e-mail vip@stichtingwelzijn.nu )

U bent van harte welkom bij het VIP op het Meesplein!
Lees verder...


De Stichting Welzijn is verhuisd!
vrijdag, 22 januari 2010
De Stichting Welzijn is verhuisd!

Vanaf 15 januari 2010 is de Stichting Welzijn gevestigd in de Poort van West aan het Meesplein. Ruim 13 jaar was de Stichting Welzijn gevestigd aan de Koningin Emmalaan. Door de snelle groei en uitbreiding van de activiteiten was deze verhuizing noodzakelijk en biedt de stichting nieuwe kansen en mogelijkheden.

Het nieuwe kantoor van de stichting welzijn vindt u op:
Meesplein 5c
4142 AZ Leerdam
T: 0345 – 63 73 63
info@stichtingwelzijn.nu
www.stichtingwelzijn.nu

De diensten en activiteiten van de stichting blijven ongewijzigd en breiden zich alleen maar uit. Bij de Stichting Welzijn kunt u o.a. terecht voor;
- tafeltje dekje,
- de telefooncirkel,
- alarmering,
- klussendienst,
- diverse taal en computercursussen,
- sportactiviteiten.

Voor informatie, advies en praktische ondersteuning kunt u ook terecht bij de ouderenadviseur of het steunpunt mantelzorg.

Nieuw!
Op de nieuwe locatie van de Stichting Welzijn vindt u vanaf heden het Vrijwilligers informatie Punt ofwel het VIP. Voorheen het steunpunt vrijwilligerswerk Leerdam dat gevestigd was aan het Reilinghplein. Wanneer u opzoek bent naar vacatures, informatie of advies over vrijwilligerswerk bent u op het VIP van harte welkom. Scholieren van het voorgezet onderwijs zijn bij het VIP ook op het juiste adres als het gaat om maatschappelijke stages (MaS).

Vanaf het schooljaar 2011 – 2012 wordt de maatschappelijke stage een verplicht onderdeel voor alle scholieren van het voortgezet onderwijs. Het doel van de maatschappelijke stage is om alle jongeren tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met en een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving. Voor meer informatie over de maatschappelijke stage kunt u terecht bij de stagemakelaar bij het VIP.

U bent van harte welkom op het Meesplein!
Lees verder...


Te pakken
vrijdag, 08 augustus 2008
Leerdam • De politie heeft donderdagmorgen 7 augustus een 37-jarige Brit van de weg gehaald. De man werd de afgelopen maanden zo’n 20 keer geflitst door de snelheidspaal op de Provincialeweg N484.

Hij reed in een auto met engels kenteken wat het de politie bemoeilijkte om de bestuurder te traceren. In totaal stond er inmiddels een boetebedrag van 1174 euro aan “flitsrekeningen‘ open. De politie besloot daarop de man op te sporen en dit lukte donderdagmorgen op de, jawel, Provincialeweg N484 bij Leerdam. De Brit kon alle boetes niet betalen waarop zijn auto in beslag is genomen. Als alle boetes betaald zijn, krijgt hij zijn voertuig weer terug.
Lees verder...
UITSLAANDE BRAND
maandag, 07 april 2008
LEERDAM – Een uitslaande brand in een pand tussen de Bergstraat en de Nieuwstraat heeft een hond het leven gekost. De hond heeft zijn poten bij de brand zodanig verwond, dat is besloten om het dier af te maken. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. Er is sprake van aanzienlijke materiële schade. Het pand maakt deel uit van een complex voor kamerverhuur. Tijdens het ontstaan van de brand rond 19.00 uur waren er een onbekend aantal bewoners aanwezig, die allemaal tijdig het pand konden verlaten. De brandweer bestreed de brand met groot materieel. Omdat de verschillende panden binnen het complex met elkaar verbonden zijn, kon het vuur in korte tijd snel om zich heen grijpen. Rond 20.30 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De oorzaak van de brand is nog onbekend en zal nader worden onderzocht.
Lees verder...


WAPEN
zondag, 24 februari 2008
LEERDAM – De politie heeft drie familieleden gehoord over de vondst van een wapen. Op vrijdagmiddag 22 februari 2008 werd het wapen dat in ieder geval lijkt op een vuurwapen gevonden. In de woning aan de Tiendweg in Leerdam vonden politiemensen ook nog twee dozen met patronen. Volgens een van de verdachten, een 41-jarige man uit Leerdam functioneerde het wapen niet. Maar het wapen was wel voor afschrikking geschikt. De politie hoorde ook nog twee kinderen van de man, een 19-jarige jongen en een 14-jarig meisje. Zij had het wapen laten zien aan een vriendin.
Lees verder...


Tatjana treddt op in Music Store Leerdam
donderdag, 07 februari 2008
Beste redactie,

Graag zien wij onderstaand persbericht opgenomen in: algemeen

PERSBERICHT

Rotterdam - Zangeres Tatjana, bekend geworden door haar rol van blonde Kees in de Flodder-films,
treedt samen met haar begeleidingsband ''Beethoven'' op bij Music Store in Leerdam.

Ze komt haar nieuwste single ''Ik laat je gaan''promoten. Haar optreden op 9 februari a.s. begint om 16.00 uur.


Voor nadere informatie: New Entertainment | Steven Baoh of Dinand Leferink | 053-4828200
Foto: op aanvraag
Lees verder... 1  


  Word ook verslaggever m/v  
  TIP: Ook u kunt verslaggever m/v worden.
Klik hier om een nieuwsbericht te plaatsen !

Als u een overzichtelijke lijst met berichten wilt zien, klik dan hier.
 
     
  Navigatie