GorinchemProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Gorinchem  
 Gorinchem's Weekblad

zaterdag, 24 maart 2018

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers!
woensdag, 10 februari 2010
Maak een wereld van verschil! Dat is de slogan waarmee VluchtelingenWerk Zuidvleugel op zoek is naar vrijwilligers. VluchtelingenWerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich op de locatie Gorinchem willen inzetten voor vluchtelingen. Het takenpakket varieert van juridische hulp tijdens spreekuren tot praktische begeleiding in het wegwijs maken in de samenleving. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de informatiemiddag te bezoeken op woensdag 24 februari om 16.00 uur.

VluchtelingenWerk Zuidvleugel is een diverse organisatie die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen vluchtelingen door het geven van juridisch advies en voorlichting tijdens spreekuren. Maar iemand die een status heeft en in de gemeente komt wonen, heeft ook andere vormen van ondersteuning nodig. De vrijwilligers van locatie Gorinchem helpen vluchtelingen daarom o.a. ook op het gebied van inburgering, sociale voorzieningen, onderwijs en werk.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma, scholing en training aangeboden. Zij werken vanuit een team en krijgen professionele begeleiding. Vrijwilligers hebben recht op een onkostenvergoeding en krijgen via de organisatie een WA- en ongevallenverzekering.
Onze vrijwilligers staan met beide benen in de wereld. Het zijn mensen die zich niet zo snel uit
het veld laten slaan, betrokken maar ook nuchter. Werken voor VluchtelingenWerk Zuidvleugel is dankbaar en uitdagend. Er gaat een wereld voor je open én je maakt een wereld van verschil voor vluchtelingen!

Enthousiast geraakt? Je bent van harte uitgenodigd voor de informatiemiddag op woensdag 24 februari, vanaf 16.00, op het kantoor aan het Heerenlaantje 30-i te Gorinchem. Je kunt je hiervoor opgeven door contact op te nemen met Margriet ten Hove (mtenhove@vioz.nl of tel. 078-6399333).
Lees verder...


MANNEN AANGEHOUDEN
dinsdag, 23 september 2008
GORINCHEM – Twee mannen van 30 en 32 jaar uit Den Haag zijn op 20 september op de Vlietskade in Arkel aangehouden. Ze zouden samen in een auto hebben gezeten en met deze auto op de Willem van Arkellaan meerdere malen tegen een andere auto zijn gebotst. De twee zouden vervolgens ook op de bestuurder van deze auto, een 38-jarige man uit Gorinchem, zijn ingereden. Waarom dit gebeurde, is onbekend en wordt nog onderzocht. De politie werd gewaarschuwd en agenten vonden de twee in Arkel. De bestuurder is in verzekering gesteld, zijn 30-jarige passagier is na verhoor in vrijheid gesteld.
Lees verder...


Beschoten en beroofd op de snelweg
zaterdag, 09 augustus 2008
GORINCHEM - Een 52-jarige taxichauffeur is donderdagochtend op de A27 bij Gorinchem met geweld beroofd van zijn taxi.

Daarbij is hij in zijn been geschoten door een man van wie hij in eerste instantie dacht dat deze een politieman was. De auto die hem aan de kant dwong, voerde namelijk zwaailicht.

Zijn passagiers - een Amsterdamse (26) en een Bulgaarse man (37) en vrouw (25) - kwamen met de schrik vrij. Net als de chauffeur werden ze door meerdere mensen gedwongen de taxi te verlaten. Twee fietsers troffen de slachtoffers rond vier uur aan op de Nieuwe Wolpherensedijk in Gorinchem en belden de politie. Die bracht de chauffeur naar het Beatrixziekenhuis voor behandeling van de schotwond.

Later die ochtend werd de taxi teruggevonden aan de Hugo Botterweg in Noordeloos. De bagage van de passagiers was verdwenen. ,,Het is niet duidelijk wat ze bij zich hadden,'' zegt politiewoordvoerster Wilma Noordergraaf. ,,Daarop krijgen we eigenlijk tot nu toe geen antwoord.''

Op de vraag waar de taxirit is gestart en waar deze heenging, geeft ze geen antwoord.

Vorige week werden twee Belgen gewelddadig beroofd van zeventig kilo goud door mannen van wie ook zij in eerste instantie dachten dat het politiemensen waren. Die overeenkomst wordt volgens Noordergraaf zeker onderzocht.

Het is de tweede keer dit jaar dat de politie in Gorinchem te maken krijgt met een schietpartij waarin Bulgaren een rol spelen. In februari trof ze in het Beatrixziekenhuis een Bulgaar aan met een borstwond. Hij zei te zijn neergeschoten en beroofd. Ondanks onderzoek werd niet duidelijk waar en door wie. Die man is inmiddels terug naar Bulgarije.
Lees verder...
INBRAAK JUWELIER
maandag, 14 juli 2008
VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN DIRECT NA INBRAAK JUWELIER
Alerte getuigen helpen mee

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 juli vijf mannen aangehouden nadat zij bij een juwelier aan de Arkelstraat hadden ingebroken.
De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van de inbraak. Eén van de getuigen en melder van de inbraak was achter drie verdachten aangerend. Hij zag dat de drie hun auto parkeerden op de Havendijk en overstapten in een tweede vluchtauto. De melder had een deel van het kenteken onthouden en gaf dit door aan de agenten. De daders zouden op de vlucht zijn geslagen richting de Kortendijk. Op de Newtonweg zagen agenten vervolgens een auto met hoge snelheid de Spijksesteeg richting de rijksweg A15 oprijden. In eerste instantie negeerde de bestuurder het stopteken, maar bracht zijn auto uiteindelijk tot stilstand op de vluchtstrook op de A15 richting Rotterdam. Op basis van de signalementen van de verdachten werden de drie in de leeftijd van 16 en 18 (2x) uit ‘s Gravenhage aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de eerste vluchtauto werden diverse horloges met bijbehorende doosjes aangetroffen. Ook troffen agenten divers inbrekerswerktuig aan. Rond 07.30 uur hielden agenten nog twee mannen in de leeftijd van 20 jaar uit ’s Gravenhage aan. De twee liepen met zwarte handschoenen vanaf het talud bij de rijksweg A-27 over de Banneweg en voldeden aan het signalement wat eerder de nacht door omstanders was doorgegeven aan de politie. Alle vijf zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. De recherche in Gorinchem onderzoekt de zaak.
Lees verder...


RUZIE EN KLAPPEN
zondag, 22 juni 2008
GORINCHEM – Vrijdagmiddag 20 juni heeft de politie een 16-jarige jongen uit Gorinchem in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen voetbalde op een parkeerterrein aan de Koningin Wilhelminalaan met vier jongens toen hij om onduidelijke redenen ruzie kreeg met één van de voetballers. Hij gaf daarbij een andere 16-jarige jongen een kopstoot tegen zijn neus en meerdere vuistslagen op zijn mond. De jongen deed, na een bezoek aan de huisartsenpost bij het ziekenhuis in Gorinchem, aangifte van de mishandeling. De jongen liep een gekneusde neus op en een paar gebroken tanden.
De politie onderzoekt de zaak.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING
GORINCHEM – Een 22-jarige man is op vrijdagavond 20 juni aangehouden nadat hij een auto en een bromfiets had vernield. De man kon worden aangehouden toen diverse omstanders de politie vertelden waar de man zich bevond. Op een terras op de Grote Markt zat de man die aan het signalement voldeed. Hij was onder invloed van alcohol en softdrugs en gedroeg zich bij zijn aanhouding recalcitrant. De man werd overgebracht naar het politiebureau en wordt gehoord voor de vernieling. De eigenaren van de auto en bromfiets hebben aangifte gedaan.
Lees verder...


INBRAAK IN KANTINE KINDERBOERDERIJ
woensdag, 11 juni 2008
GORINCHEM – In een kinderboerderij aan het Gijsbert van Andelpark is in de nacht van maandag 9 juni op dinsdag 10 juni ingebroken. Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de inbraakmelding. De dader(s) bleek een klinker door de ruit van de kantine gegooid te hebben waarna binnen de kassalade met losgeld werd gestolen. Ook werd nog een geldkistje weggenomen. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

VERDACHT VAN VERNIELING EN MISHANDELING
GORINCHEM – De politie heeft in de nacht van maandag 9 juni op dinsdag 10 juni twee jongemannen van 21 en 22 jaar uit Gorinchem aangehouden op de Willem de Vries Robbéweg. Ze worden verdacht van mishandeling van een 52-jarige man uit Gorinchem en vernieling van een plantenbak. Door getuigen werd gezien dat de twee planten uit een plantenbak trokken en de 52-jarige man sloegen op de hoek Paardenwater/Nieuwe Walsteeg. Het slachtoffer zat daar beneveld door de drank op een bankje. Door de vuistslag die hij kreeg, viel hij op straat. De getuige hielp hem en schakelde de politie in. Agenten hielden de twee op basis van het signalement aan. Ze zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer werd aan letsel in het gezicht behandeld in het ziekenhuis. Hij is voornemens aangifte te doen.
Lees verder...
HARDDRUGS IN DE AUTO
donderdag, 24 april 2008
TEVEEL GEDRONKEN, GEEN ID-BEWIJS BIJ ZICH EN HARDDRUGS IN DE AUTO
GORINCHEM – Een 35-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van woensdag 23 april op donderdag 24 april door de politie aangehouden op de A27 ter hoogte van Gorinchem. Surveillerende agenten gaven de automobiliste een stopteken vanwege slingerend rijden. Na het aanspreken van de vrouw roken zij een alcohollucht bij haar waarop de vrouw een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat zij teveel alcohol had genuttigd. Ze blies 1,4 promille. Daarnaast had de vrouw geen rijbewijs of ander id-bewijs bij zich en werd achterin haar auto een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De vrouw werd ingesloten en de auto in beslaggenomen totdat haar rijbewijs is gebracht. Dit zal dan ingevorderd worden. De drugs zullen onderzocht worden door de Unit Forensische Opsporing.
Lees verder...


VERDACHT
donderdag, 17 april 2008
GORINCHEM – Twee Polen van 24 en 29 jaar zijn in de nacht van dinsdag 15 april op woensdag 16 april door de politie aangehouden op de afslag A15 nabij de Banneweg. De mannen vielen surveillerende agenten al op, op de rijksweg A15. De bestuurder van de auto remde vele malen, aanleiding voor de agenten om de inzittenden te controleren. De papieren van de inzittenden waren in orde maar in de kofferbak trof de politie drie buitenboordmotoren en inbrekersgereedschap. De twee werden daarop aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.
Lees verder...


AANHOUDINGEN NA ZWARE MISHANDELING
maandag, 14 april 2008
GORINCHEM - Maandagmorgen 14 april 2008 heeft de politie een 34-jarige vrouw uit Leerdam en een 38-jarige man uit Gorinchem aangehouden en in verzekering gesteld. De Leerdamse vrouw wordt verdacht van ernstige mishandeling van een 38-jarige vrouw uit Gorinchem. Laatstgenoemde is de ex-vriendin van de 38-jarige man. Nadat de vrouw uit frustratie en jaloezie een aantal sms-berichten naar haar ex-vriend had gestuurd kwamen beide verdachten in de nacht van zaterdag op zondag 9 maart 2008 bij haar aan de deur. Er ontstond een gevecht waarbij de 34-jarige vrouw uit Leerdam de 38-jarige vrouw uit Gorinchem bleef slaan en schoppen. De Gorinchemse liep hierbij zware kneuzingen aan haar gezicht, nek, schouders en ribben op. Zij deed hiervan aangifte bij de politie. Beide aangehouden verdachten worden gehoord en de politie zet het onderzoek voort.

STENEN OP DE VOORRUIT GEGOOID
GORINCHEM – Een 25-jarige vrouw uit Zutphen is met de schrik vrijgekomen nadat vanaf een viaduct stenen op de voorruit van haar auto werden gegooid. Dit gebeurde op zondagavond 13 april 2008 omstreeks 21.00 uur op de viaduct bij de afslag Gorinchem Oost op de Rijksweg A15. De vrouw reed richting Nijmegen toen vanaf het viaduct een aantal kleine stenen naar beneden werden gegooid. De stenen kwamen op de voorruit terecht waardoor de nodige sterren ontstonden. De vrouw wist vervolgens haar auto op de vluchtstrook tot stilstand te brengen. Volgens de vrouw stonden er op het viaduct een aantal personen. Ze deed aangifte bij de politie. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten van deze zaak worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Lees verder... 1  


  Word ook verslaggever m/v  
  TIP: Ook u kunt verslaggever m/v worden.
Klik hier om een nieuwsbericht te plaatsen !

Als u een overzichtelijke lijst met berichten wilt zien, klik dan hier.
 
     
  Navigatie