DordrechtProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Dordrecht  
 Dordrecht's Weekblad

zaterdag, 21 april 2018

Terzi Kledingreparatie open
zondag, 10 juni 2012
Terzi Kledingreparatie opent op 16 juni 2012 haar deuren in Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht

Terzi Kledingreparatie richt zich op zowel jongeren als ouderen die hun kleding betaalbaar hersteld of gereinigd willen hebben. Daarnaast biedt Terzi haar diensten aan bedrijven aan die hun confectiekleding graag perfect op maat willen hebben gemaakt voor hun klanten. Kwaliteit en snelle levering staan daarbij centraal.

Terzi Kledingreparatie is opgericht door Süleyman Aliskan, een zeer gedreven vakman en ondernemer met jarenlange ervaring in het kledingherstelvak. Hij is zeer klantgericht en heeft met de steun van vele trouwe klanten en relaties de stap kunnen maken naar deze zelfstandige onderneming.

De locatie van de winkel is midden in het overdekte Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Een prima locatie waar men goed kan parkeren en prettig kan winkelen. De aanwezigheid van Terzi met de dienstencombinatie kledingreparatie en –reiniging past uitstekend bij de vele kledingzaken in het winkelcentrum Walburg.

De feestelijke opening op 16 juni gaat gepaard met een speciale aanbieding: 10% korting op alle kledingreparaties!
Lees verder...


Debuutroman van Stefan Bongaerts
maandag, 19 maart 2012
Eindelijk is het zover! Na maanden van inspanningen is mijn boek : Henry, eindelijk verkrijgbaar bij Boekscout.nl.

Ik heb mijn inspiratie opgedaan in het wondermooie Tropea in Zuid-Italië. Ik had alleen de fout gemaakt enkel mijn Ipad mee te nemen, wat resulteerde in een hoop layout-ellende achteraf! Maar ik moet zeggen dat ik nooit zoveel inspiratie heb gehad als in een ontspannen, zonnige omgeving.

Maar eerst even over de inhoud van het boek: 'Henry' is geschreven in een humoristische stijl, maar bevat ook vele spannende, ontroerende en pikante scenes. Dit is de tekst van de achterflap:
'Henry is geboren met de spreekwoordelijke gouden schoentjes aan. Aan geld heeft hij nooit gebrek gehad. Wanneer hij twintig jaar wordt, stuurt zijn vader hem op reis om de wereld te ontdekken. Het verhaal begint wanneer hij op
latere leeftijd twee verslaggevers inhuurt om zijn biografie te schrijven. We volgen hier niet alleen zijn levensverhaal, maar ook de klungelige avonturen van de twee biografen.Kortom, een roman vol hilarische, spannende en pikante momenten.'

Het boek kan hier gekocht worden :http://boekscout.nl/index.php?pagina=Etalage&actie=bekijken&id=2840&subid=HenryHenry, de avonturen van een professionele levensgenieter ,

of te bestellen bij iedere boekhandel met ISBN-nummer: 9789461768575
Lees verder...


Marathonloopsters met een Missie
dinsdag, 29 maart 2011
Ans Degen en Annemarie Malschaert, twee vriendinnen uit Dordrecht, lopen op 10 april 2011 de Rotterdamse marathon voor een goed doel, She Moves. Annemarie loopt voor haar 19e keer dit 42,195 km lange parcours.
Ans loopt voor de 12e maal de marathon en maakt haar comeback na twee jaar out the running te zijn geweest:?In 2009 liep ik geblesseerd de marathon van Boston, daarna dacht ik dat ik nooit meer zou kunnen hardlopen?. Na een operatie en intensieve therapie is het haar gelukt om haar favoriete sport opnieuw te beoefenen.

She Moves is een organisatie die jonge vrouwen uit de sloppenwijken van Rio de Janeiro helpt naar de universiteit te gaan. Tientallen Braziliaanse meiden, met ambitie maar zonder geld, zijn door She Moves in staat gesteld om een universitaire studie te volgen.
In mei 2011 zullen 12 jonge vrouwen in Rio de Janeiro beginnen aan de vooropleiding voor de universiteit. Ans en Annemarie halen geld op voor deze groep. Dit doen zij door zich te laten sponsoren door vrienden, familie en anderen.
Voor iedere kilometer wordt een euro gevraagd (de mensen mogen natuurlijk ook meer of minder geven).
Annemarie en Ans dragen tijdens de Rotterdamse marathon T-shirts met de tekst: ?ik loop voor she moves.info?.
Voor meer informatie: zie www.shemoves.info
Lees verder...
Students4Gambia
zondag, 03 oktober 2010
Students4Gambia (leerlingen van de MAVO van het insula College) houden op woensdag 10 november een grote actiedag voor The Kuloro Lower Basic School in Gambia. 's Middags van 14.00-20.00 uur is iedereen van harte welkom op de Koningstraat 294. Er is dan een fancy fair, met een rommelmarkt, een rad van avontuur, lekkernijen van Turkse hapjes, tapas tot pannenkoeken en natuurlijk spelletjes! Natuurlijk is er ook een workshop Afrikaanse muziek.
Alles voor het goede doel. Kinderen, ook in Gambia hebben recht op onderwijs.
Winkeliers uit Dordrecht hebben prachtige prijzen geschonken. Kortom een middag / avond die u niet mag missen.
Lees verder...


Dordtse gedichtenbundel
maandag, 19 juli 2010
De Dordtse schrijver Sir Render heeft een gedichtenbundeltje uitgebracht met de titel ''Een gedachte''. Het bevat controverse kreten met een diepzinnige karakter ontleend aan de wijze van hoe mensen met zich zelf en met elkaar omgaan. Ten diepste rijst de vraag hoeveel meer we ten goede veranderd zijn sinds de zwarte bladzijde in de historie waarvan een beeld staat pal tegenover de bibliotheek. Het boek wordt uitgebracht door Boekscout en is op bestelling leverbaar bij iedere boekhandel.
Lees verder...


VluchtelingenWerk zoekt Vrijwilligers!
donderdag, 28 januari 2010
Maak een wereld van verschil! Dat is de slogan waarmee VluchtelingenWerk Zuidvleugel op zoek is naar vrijwilligers. VluchtelingenWerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich op de locaties Zwijndrecht en AZC 's Gravendeel willen inzetten voor vluchtelingen. Het takenpakket varieert van juridische hulp in de asielprocedure tot praktische begeleiding in het wegwijs maken in de samenleving. Geďnteresseerden zijn van harte welkom om de informatiemiddag te bezoeken op woensdag 3 februari om 16.30 uur.

VluchtelingenWerk Zuidvleugel is een diverse organisatie die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. In asielzoekerscentrum 's Gravendeel worden meer dan 400 mensen opgevangen. De vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen deze vluchtelingen door het geven van voorlichting over de asielprocedure en maatschappelijke begeleiding van de cliënt. Als iemand eenmaal een status heeft en in een gemeente gaat wonen, zijn andere vormen van ondersteuning nodig. De vrijwilligers van afdeling Zwijndrecht helpen vluchtelingen o.a. op het gebied van inburgering, sociale voorzieningen, onderwijs en werk.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma, scholing en training aangeboden. Zij werken vanuit een team en krijgen professionele begeleiding. Vrijwilligers hebben recht op een onkostenvergoeding en krijgen via de organisatie een WA- en ongevallenverzekering.
Onze vrijwilligers staan met beide benen in de wereld. Het zijn mensen die zich niet zo snel uit
het veld laten slaan, betrokken maar ook nuchter. Werken voor VluchtelingenWerk Zuidvleugel is dankbaar en uitdagend. Er gaat een wereld voor je open én je maakt een wereld van verschil!

Enthousiast geraakt? Je bent van harte uitgenodigd voor de informatiemiddag op woensdag 3 februari, om 16.30, op het kantoor aan de Kapitein Rietbergenflat 58 te Zwijndrecht. Je kunt je hiervoor opgeven door contact op te nemen met Tineke Stuij (tstuij@vioz.nl of tel. 078-6739641).
Lees verder...


Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij ongeval
zaterdag, 21 november 2009
Dordrecht • Zaterdagochtend 21 november is een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de A16. Bij het ongeval waren twee vrachtwagen en twee personenauto’s betrokken.
Rond 3.45 uur vond op de rechterrijstrook tussen de Randweg Dordrecht en De Zuidpunt in de richting Breda een kop-staartbotsing plaats tussen twee personenauto’s. Een 27-jarige man uit Breda viel vermoedelijk in slaap, waardoor hij op zijn voorligger botste, een 35-jarige man uit Den Haag. Een vrachtwagen die achter de personenauto’s reed stopte vervolgens, waarna de chauffeur, een 38-jarige man uit Moordrecht, uitstapte om het verkeer te regelen. Een tweede vrachtwagen reed even later met onverminderde snelheid door en reed op de eerste vrachtwagen in, waarna beide vrachtwagens doorschoven tegen de personenauto’s aan.


Op het moment dat de tweede vrachtwagen kwam aanrijden bevonden de bestuurders van de personenauto’s en de chauffeur van de eerste vrachtwagen zich buiten hun voertuig. Zij bleven ongedeerd. De chauffeur van de tweede vrachtwagen, een 44-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, raakte door het ongeval ernstig bekneld. De brandweer is ruim anderhalf uur bezig geweest om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Uiteindelijk is de bestuurder per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Hij liep onder meer ernstige verwondingen op aan zijn benen
Als gevolg van de aanrijding heeft in de tweede vrachtwagen een klein brandje gewoed. De brandweer had dit binnen korte tijd onder controle.
Door het ongeval is de A16 tussen de Randweg Dordrecht en De Zuidpunt in de richting van Breda enkele uren afgesloten voor al het verkeer. Rond 7.00 uur kon één rijstrook worden vrijgegeven. Het is nog onduidelijk wanneer de gehele weg weer vrijgegeven wordt voor verkeer.
De Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doet verder onderzoek naar het ongeval.
Lees verder...
Vervolgbericht ongeval A16
zaterdag, 21 november 2009
Dordrecht • De 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hendrik-Ido-Ambacht die zaterdagochtend 21 november gewond raakte bij een verkeersongeval op de A16 heeft door het ongeval enkele fracturen opgelopen aan been en heup. Hiervoor wordt hij in het ziekenhuis behandeld. De chauffeur verkeert niet in levensgevaar. De man reed zaterdagochtend rond 3.45 uur in op een vrachtwagen die kort daarvoor gestopt was vanwege een kop-staartbotsing tussen twee personenauto’s. Als gevolg van het ongeval is de A16 tussen de Randweg Dordrecht en De Zuidpunt in de richting van Breda enkele uren afgesloten geweest. Rond 7.00 uur kon een eerst rijstrook worden opengesteld. Rond 12.00 uur werden alle rijstroken vrijgegeven. Zaterdagavond 21 november wordt rond 20.00 uur de rechter rijstrook voor enkele uren nogmaals afgesloten in verband met opruimen van dieselolie die door het ongeluk de berm in is gelopen.
Lees verder...


Francine Schoon- Roos 100 jaar!
zondag, 20 september 2009
19-09-1909! De datum waarop Francine Roos ter wereld kwam. Afgelopen zaterdag, 19-09-2009, 100 jaar geleden. Een bijzondere datum voor een bijzondere vrouw.

Altijd fier en goed verzorgd. Een fantastische moeder, oma en omie.
Op haar 83e ging ze voor het eerst naar Parijs. Toen zij 90 was voor het eerst de lucht in, op naar haar kleindochter in Wenen. “Voor alles een eerste keer.” zei ze dan. En een lol dat ze dan had.

Zo ook afgelopen zaterdag op haar verjaardag. Haar doktor, die haar kwam feliciteren, zei haar dat ze het nog wel even vol moest houden want ze was niet zijn oudste patiënt. Met twinkels in haar ogen vroeg ze hem die patiënt dan maar van de trap te duwen!

Het was een geweldige verjaardag. Behalve familie, vrienden en personeel van zorgcentrum Thureborgh kwam ook Burgemeester Bandell met zijn vrouw. Een overheerlijke taart hadden zij meegebracht. Waar ze het over hadden? Wie zal het weten!? Maar lol hebben ze wel. 1  


  Word ook verslaggever m/v  
  TIP: Ook u kunt verslaggever m/v worden.
Klik hier om een nieuwsbericht te plaatsen !

Als u een overzichtelijke lijst met berichten wilt zien, klik dan hier.
 
     
  Navigatie