AlblasserdamProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Alblasserdam  
 Alblasserdam's Weekblad

zaterdag, 24 maart 2018

KNUPPEL EN MES
dinsdag, 23 september 2008
ALBLASSERDAM – Een 16-jarige jongen uit Papendrecht is op 21 september in de vroege nacht op de Ruigenhil aangehouden. Een getuige zag dat hij een knuppel bij zich had en waarschuwde de politie. Agenten vonden de jongen op de Ruigenhil en hielden hem aan. De jongen verklaarde ongevraagd niet alleen een knuppel bij zich te hebben, maar ook een mes. Beide zijn in beslaggenomen. De jongen is een nacht gehouden en wordt verhoord.

VERKEERSBORD
ALBLASSERDAM – Een 20-jarige man uit Alblasserdam is op 21 september aangehouden.Getuigen zagen hem op de kruising Plantageweg/Van Eesterensingel een verkeersbord wegnemen en verderop op de Plantageweg in een sloot gooien. Agenten hielden hem kort daarop aan. De aanhouding vond ‘s nachts plaats. De verdachte heeft de rest van de nacht in de cel doorgebracht en wordt verhoord.

JONGEMAN VAN VALT VAN FIETS
PAPENDRECHT – Een jongeman is op 21 september op de Burgemeester Keijzerweg van zijn fiets gevallen. Hij mist enkele tanden en had een flinke snee in zijn kin. Hoe het kwam dat hij viel, is onbekend gebleven. Agenten bestelden voor hem een taxi om hem naar de eerste hulp in Dordrecht te laten vervoeren. Juist toen zij de persoonsgegevens van de jongen wilden noteren, werden de agenten weggeroepen voor een andere melding. Daardoor zijn de gegevens van de jongen onbekend gebleven.
Lees verder...


Twee personen om het leven gekomen
zondag, 27 juli 2008
Alblasserdam • In een woning in de Scheepmakersstraat in Alblasserdam zijn zaterdagavond 26 juli twee personen om het leven gekomen. Omstreeks 20.25 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie op het adres. Agenten namen poolshoogte en troffen in huis de twee levenloze lichamen aan.

De identiteit van de slachtoffers is op dit moment nog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart naar wat er in de woning is gebeurd. De Unit Forensische Opsporing is daarbij ingeschakeld voor sporenonderzoek. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.
Lees verder...


vervolgbericht 26 juli j.l.
zondag, 27 juli 2008
Twee personen om het leven gekomen
Alblasserdam, 27-07-2008

De twee personen die zaterdag 26 juli j.l. in een woning in de Scheepmakersstraat om het leven zijn gekomen, is de 37-jarige man bewoner van het pand en een daar op dat moment verblijvende 36-jarige vrouw.
Naar de toedracht van het incident heeft de politie een onderzoek ingesteld. Op maandag 28 juli zal sectie worden verricht op de lichamen.
Zaterdagavond 26 juli omstreeks 20.25 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie op het adres. Agenten namen poolshoogte en troffen in huis de twee levenloze lichamen aan.
Lees verder...


Buurt hoort schoten: 2 doden in huis
zondag, 27 juli 2008
ALBLASSERDAM - De politie in Alblasserdam heeft zaterdagavond twee doden aangetroffen in een woning aan de Scheepmakersstraat in Alblasserdam.

De twee zijn hoogstwaarschijnlijk door kogels om het leven gekomen.

Over de toedracht van het drama tast de politie nog in het duister.

Ook is de identiteit van de slachtoffers nog onbekend.

Kort na acht uur kreeg de politie van een verontruste buurtbewoner melding van ’een verdachte situatie’ in de straat, waarop agenten direct poolshoogte gingen nemen. Zij troffen in de betreffende woning de twee levenloze lichamen aan.

Wat die verdachte situatie precies was, kon een woordvoerster van de politie zaterdagavond nog niet zeggen. Wel gonsde het in Alblasserdam van de geruchten over het drama.

Zo hebben buurtbewoners schoten gehoord, vertelt een aantal ven hen. Maar hoeveel dat er zijn geweest, kunnen ze niet zeggen. Een buurman, zo ging het gerucht, zou in de woning de lichamen hebben gezien en de politie hebben ingeschakeld.

Kort daarvoor zou er een taxi voor de woning zijn gestopt en een man de woning zijn binnengegaan. Of dat de bewoner van het pand is, is niet bekend. Maar mogelijk heeft die persoon een vrouw in de woning omgebracht en daarna de hand aan zichzelf geslagen.

Het drama bracht in de loop van zaterdagavond veel nieuwsgierigen op de been. Tientallen buurtbewoners keken achter de politielinten naar het werk van de technische recherche. Die is tot laat in de avond bezig geweest met een sporenonderzoek.

In de loop van zondag moet meer bekend worden over de identiteit van de slachtoffers en mogelijk is er dan ook meer duidelijkheid over de toedracht van het fatale incident.
Lees verder...
VERDACHT VAN BEDREIGING SCHOONFAMILIE
donderdag, 24 april 2008
ALBLASSERDAM – De politie heeft op woensdagavond 23 april een 39-jarige man uit Wilp (Gelderland) aangehouden op de Vondellaan in Alblasserdam. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn schoonfamilie. De man was in overspannen toestand op weg naar zijn schoonfamilie. Er zouden spanningen zijn tussen hen in verband met een financiële kwestie. Het bange echtpaar was bang voor escalatie, schakelde de politie in en zocht elders onderkomen. De politie hield de man aan en sloot hem in. Door de schoonvader is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.
Lees verder...


DIEFSTAL DUIZENDEN KILO’S NIKKKEL
maandag, 14 april 2008
WEERAANHOUDING NA DIEFSTAL DUIZENDEN KILO’S NIKKKEL

De politie heeft op zondagmiddag 13 april 2008 een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit is de zevende verdachte naar aanleiding van de diefstal van een grote hoeveelheid nikkel bij een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam. De verdachte is ingesloten. Eerder werden al zes verdachten uit Rotterdam, Ridderkerk en Alblasserdam aangehouden. In de periode van begin 2007 tot en met januari 2008 vonden er in bij het bedrijf verschillende diefstallen van grote hoeveelheden nikkel plaats. Naar aanleiding hiervan startte de recherche een onderzoek met deze zevende aanhouding als resultaat. Het bedrijf heeft inmiddels beveiligingsmaatregelen getroffen.
Lees verder...


Aanhouding na diefstal duizenden kilo's nikkel
woensdag, 19 maart 2008
Alblasserdam - Maandagmiddag 17 maart is een 32-jarige man uit Rotterdam in zijn woning aangehouden op verdenking van diefstal van een grote hoeveelheden nikkel.
In de periode van begin 2007 tot en met januari 2008 vonden er in een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam verschillende diefstallen van grote hoeveelheden nikkel plaats. Op 22 december 2007 werd een verdachte, eerder werkzaam bij het bedrijf, overlopen maar wist te ontkomen. Hij bleek honderden kilo’s nikkel te hebben klaargezet vanuit een productieruimte. Hiervan werd door het bedrijf aangifte gedaan. Naar aanleiding daarvan werd door de recherche een nader onderzoek ingesteld.
Na onderzoek en op basis van het signalement van de verdachte, werd de man gisterenmiddag aangehouden. De man bleek bij een bedrijf in Rotterdam de nikkel in sporttassen te hebben aangeboden. Hij is in verzekering gesteld en wordt waarschijnlijk donderdag voorgeleid aan de rechter commissaris.
Lees verder...


Politie zoekt getuigen van beroving
woensdag, 12 maart 2008
Alblasserdam • De politie heeft na een beroving twee mannen van 18 en 20 jaar uit Dordrecht aangehouden. De mannen worden verdacht van het beroven van een handtas met daarin 8000 euro. De politie is op zoek naar aanvullende getuigen.

Maandagmiddag 10 februari stond een 69-jarige man uit Alblasserdam voor een bank aan de Haven in zijn auto te wachten op zijn 66-jarige vrouw. De vrouw was het pand binnengegaan om het geldbedrag te pinnen. Toen zij terugkwam en plaatsnam in de auto werd het portier opengetrokken en werd door een voor het echtpaar onbekende man de handtas met daarin het geld van het dashboard gegrist. Zij kon de tas nog even vasthouden waarna de man met kracht de tas lostrok en wegrende. De 69-jarige man zette daarop rennend de achtervolging in.
Op de hoek van het bankgebouw zag hij een man met een rood kledingstuk aan met zijn armen zwaaien. Hij probeerde de verdachte tegen te houden en rende eveneens achter de verdachte aan. De 69-jarige man raakte daarna het zicht op beide mannen kwijt. Hij rende daarop door een steeg de parkeerplaats van het gemeentehuis op waar hij een auto zag wegrijden met daarin twee mannen. De man is daarop met zijn vrouw teruggegaan naar het bankgebouw en heeft de komst van de politie afgewacht.
Surveillerende agenten zagen op basis van het door de Gemeenschappelijke Meldcentrale uitgegeven kenteken een auto op de Lekdijk rijden die voldeed aan het signalement. Omdat het niet bekend was of er wapens in het spel waren, werd er voor versterking een tweede politieauto bijgeroepen. De auto van de verdachten werd daarop klemgereden waarna de twee mannen konden worden aangehouden.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de beroving en de betrokken personen. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844.
Lees verder...
DEUK IN AUTO GETRAPT
vrijdag, 07 maart 2008
ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagmorgen 5 maart een 38-jarige man uit Alblasserdam aangehouden wegens vernieling van een auto. Hij trapte in de Blokweerweg een deuk in een geparkeerde auto van een woningstichting. De man was boos vanwege een probleem in zijn woning dat de woningstichting naar zijn zeggen nog niet had verholpen en reageerde zijn woede af op de auto. Na verhoor op het politiebureau werd hij weer in vrijheid gesteld. De man heeft een dagvaarding gekregen en zal zich tegenover de politierechter moeten verantwoorden.
Lees verder... 1  


  Word ook verslaggever m/v  
  TIP: Ook u kunt verslaggever m/v worden.
Klik hier om een nieuwsbericht te plaatsen !

Als u een overzichtelijke lijst met berichten wilt zien, klik dan hier.
 
     
  Navigatie